Top
Νέα – Κάτια Δημησιάνου
fade
90
archive,tax-portfolio-category,term-90,mkdf-bmi-calculator-1.1,mkd-core-1.2,wellspring child theme-child-ver-1.0.0,wellspring-ver-2.1,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-down-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-search-dropdown,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Archive

Η σημασία του σιδήρου στη διατροφή

Η σημασία του σιδήρου στη διατροφή   Ο σίδηρος βρίσκεται στην τροφή με δύο μορφές, ως αιμικός και ως μη αιμικός. Ο αιμικός σίδηρος είναι εύκολα απορροφήσιμος, απορροφάται σε ποσοστό 10 με 30% και αποτελεί περίπου το 50% με 60% του σιδήρου που βρίσκεται στο κόκκινο κρέας, στα πουλερικά και στα ψάρια. Ο μη αιμικός σίδηρος περιέχεται κυρίως στα φυτικά προϊόντα όπως τα φρούτα, τα λαχανικά, τα δημητριακά, τα όσπρια, τους ξηρούς καρπούς, στα γαλακτοκομικά προιόντα και τα αυγά και απορροφάται σε ποσοστό μόλις 2 με 10%. Την απορρόφηση του μη αιμικού σιδήρου αυξάνει η βιταμίνη C και οι ζωικές πρωτεΐνες που περιέχονται στο κόκκινο κρέας, τα πουλερικά και το ψάρι. Για καλύτερη λοιπόν απορρόφηση του σιδήρου από τροφές που περιέχουν μη αιμικό σίδηρο συνιστάται να συμπεριλαμβάνουμε στο γεύμα μας...

Share

Το μαγικό υγρό

Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από 60% νερό, με το ποσοστό στον εγκέφαλο να φθάνει στο 85% και στο αίμα το 90%. Όσο και αν φαίνεται απίστευτο, το νερό είναι πολύ πιθανόν ο μόνος πιο σημαντικός καταλύτης στην απώλεια βάρους και τη διατήρησή του....

Share

Χρυσοί κανόνες διατροφής

1.Πρωινό, το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Μαζί μ’ εμάς, ας ξυπνήσουμε και το μεταβολισμό μας για να δουλεύει όλη μέρα. 2.Να μην επιλέγουμε συχνά γλυκά και έτοιμα φαγητά. Μια φορά την εβδομάδα μας βοηθάει να κρατάμε τον έλεγχο. 3.Να πίνουμε πολύ νερό. Στόχος τα 8-12 ποτήρια ημερησίως. Όσο πιο ενυδατωμένοι τόσο πιο ενεργοί....

Share

Διατροφή στην προσχολική ηλικία

Διατροφή στην προσχολική ηλικία Η περίοδος που ξεκινά με το πέρας της βρεφικής ηλικίας και εκτείνεται μέχρι και το πέμπτο έτος της ζωής ενός παιδιού ονομάζεται προσχολική ηλικία και είναι κρίσιμη για την περαιτέρω ανάπτυξη του ατόμου. Ένας απ τους σημαντικότερους παράγοντες που παίζουν ρόλο σε αυτή την περίοδο είναι η διατροφή. Χρήσιμες συμβουλές 1. Μάθετε στο παιδί να κάθεται στο τραπέζι με την υπόλοιπη οικογένεια. 2. Από την ηλικία των τριών χρόνων, μπορείτε να αρχίσετε να δίνετε περισσότερες τροφές πλούσιες σε...

Share

Χορτοφαγία και διατροφή

Μπορεί μια χορτοφαγική διατροφή να είναι ισορροπημένη; Χορτοφάγος θεωρείται αυτός που επιλέγει να μην καταναλώνει κρέας, πουλερικά, θαλασσινά και όλα τα υποπροϊόντα τους. Εκτός όμως από τους κλασσικούς χορτοφάγους υπάρχουν και εκείνοι που επιλέγουν να προσθέτουν στη διατροφή τους και κάποια προϊόντα ζωικής προέλευσης. Έτσι έχουν δημιουργηθεί κάποιες κατηγορίες: Γαλακτο- χορτοφάγοι ή Γαλακτο- φυτοφάγοι : επιλέγουν την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων Αυγο- χορτοφάγοι...

Share